Authentiek Healership, shamanistische healingtradities, tweede lesjaar 2023-24. Deze training is vol.

We werken met oude healingtradities die ons inspireren in het creeëren van hedendaagse vormen van healing. In deze vervolgtraining onderzoeken we de boeiende visies die we kennen van inheemse volkeren. De natuur en spirituele bronnen van wijsheid speelden een grote rol in het begrijpen en herstellen van verstoringen. We exploreren o.a. het boeiende Tibetaans shamanistische pad van genezing en groei. Nomaden weten van oudsher een balans te vinden tussen authenticiteit en aanpassen aan het dynamische hier-en-nu.

Daarnaast onderzoeken we mediterrane beschavingen zoals o.a. Oud Egyptische tradities. Heilige plekken zoals bv tempels waren van groot belang voor genezingsrituelen. Je ervaart hoe je inspiratie en inzichten helend kunt inzetten voor jouw levensmissie.

In het eerste jaar van de Authentiek Healership-training hebben we diepgaand gewerkt met de inhoud en de relevantie van de vier velden op het Levenswiel. In het vervolgjaar ga je ook de tussenwindrichtingen exploreren. Deze staan symbool voor belangrijke transities, drempeloverschrijdingen die je in het leven doormaakt. Je leert eveneens een persoonlijk, betekenisvol ritueel vorm te geven.

Bij veel inheemse volkeren, deed de shamaan ‘het werk’ voor de ander. In het hedendaagse helingwerk vinden we het vaak van belang om de healee zoveel mogelijk te betrekken bij het eigen genezingsproces. M.b.v. lucide waarneming en afstemming op zielsniveau kan de healer voelen welke therapeutische bijdrage de behandelaar kan leveren en welke inzet bij de healee hoort om in de eigen kracht te komen.

Elke healingtraditie heeft een eigen trilling en resoneert op een andere manier met jouw energiesysteem. Zodra je gaat samenwerken met een of meerdere mededeelnemers ontstaat er een healingveld. Zo kan je helder en stromend toegang krijgen tot eerder verborgen delen die in het licht willen komen.

In dit vervolgjaar zal jouw authentieke healership zich verder ontwikkelen. Zodat je op jouw eigen manier invulling en betekenis kunt geven aan jouw healership – zowel op individueel als op collectief niveau. Het vervolgjaar is alleen toegankelijk als je eerder trainingen bij Renée hebt gevolgd.

Data en venue:
Lesdata: zondagen 10 september, 8 oktober en 3 december 2023. 28 januari, 10 maart, 14 april en 26 mei 2024.

De training vindt plaats op de prachtige Buitenplaats De Hoorneboeg, midden in het Goois Natuurreservaat, bij Hilversum. De uitgebreide bio en vega(n) lunch is inbegrepen. Restaurant Bij de Tuinman bereidt maaltijden met groenten uit de moestuin van het landgoed. De fijne lesruimte beschikt over een aparte lounge en wordt omgeven door oude bomen en struiken. Deze mooie plek leent zich ook uitstekend voor shamanistisch werk buiten; je wordt steevast begroet door eekhoorns, konijnen en vele vogels.